Het laatste nieuws treft u aan in de verslagen van onze vergaderingen en in het overzicht van onze adviezen.

___________________________________________________________________________________________

Innovatiebijeenkomsten

Tussen Thuis en Tehuis 75 plus, 20 september 2018

Op donderdagmiddag 20 september 2018 vindt in Huize Swaensteyn om 14.30 uur een Innovatiebijeenkomst plaats met de titel “Tussen Thuis en Tehuis 75 plus”. Klik hier voor het programma.

Het is een bijeenkomst in een reeks van bijeenkomsten georganiseerd door de Participatieraad Leidschendam-Voorburg in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg om met elkaar het beleid in het sociaal domein te bespreken en de uitvoering hiervan.

Leden van de Participatieraad, raadsleden, wethouders, ouderen en vertegenwoordigers van vele betrokken organisaties en instellingen zullen aanwezig zijn en met elkaar in discussie gaan over de problematiek die ontstaat tussen “Thuis en Tehuis”.

Het beleid van de rijksoverheid is dat ouderen veel langer zelfstandig thuis moeten blijven wonen.
Veel ouderen willen dat ook wel, maar: alleen als er toereikende voorzieningen zijn, passend en op maat. Dat is nu nog lang niet het geval in onze sterk (toenemend) vergrijzende gemeente.
Daarnaast zijn er ook ouderen die tegen de klippen op proberen zelfstandig thuis te blijven wonen; maar bij wie moeten zij aankloppen als het op een gegeven moment echt niet meer thuis gaat, wat moet men dan?

Sprekers zullen zijn prof.dr. Robbert Huijsman (Erasmus Universiteit, Management & Organisatie van Ouderenzorg) en Gerrit van Spengen (casemanager bij Florence). Voorzitter is Ir. Gerrit Jan van Otterloo

Het motto van de bijeenkomst is:
Samen bouwen aan een Leidschendam-Voorburg waar ouderen langer en menswaardig zelfstandig thuis kunnen blijven wonen voorzien van passende goede zorg, hulp en huisvesting.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Secretaris van de Participatieraad: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 .-<>-.

 

Doet iedereen mee in LV?; Van zorgdenken naar mensenrechten, 19 mei 2017

Door hier te klikken kunt u het verslag downloaden van de Innovatiebijeenkomst “Doet iedereen mee in LV?; Van zorgdenken naar mensenrechten" die plaatsvond op vijdag 19 mei 2017.

Hier treft u de daarbij gebruikte presentatie "VN Verdrag door Jan Troost" (Inclusie Verenigt)aan.

Deze bijeenkomst werd organiseerd door de Participatieraad in samenwerking met de Gemeente Leidschendam-Voorburg, het Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg en de Adviescommissie Wonen (VAC).